Mika Isomaa

Poliisi haluaa oikeuden päästä epäiltyjen uniin

  • Poliisi voi uneen murtautumalla estää rikoksen jo ennen sen suunnitteluvaihetta
    Poliisi voi uneen murtautumalla estää rikoksen jo ennen sen suunnitteluvaihetta

Tuoreessa sisäministeriön arviomuistiossa linjataan, että poliisilla on oltava oikeudet suorittaa kotietsinnän lisäksi nukkuvan epäillyn uneen murtautuminen.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero perustelee tarvetta rikosten ennaltaehkäisyllä:

- Unessa ihmisen tietoisuus on alastomimmillaan. Siellä ei valehdella. Tällä tavoin voidaan välttää pitkitettyjä tutkintavankeuksia, joissa aliravituilta ja lääkevieroitusoireista kärsiviltä epäillyiltä saadaan tunnustuksia verrattain heikoin tuloksin.

Esimerkiksi terroririkoksia ja koulusurmia voidaan hyvin estää tuomalla epäillyn painajaisiin miellyttävämpiä unikuvia kuin susia pakoon juokseminen ja kiipeäminen puuhun, johon sudet kuitenkin seuraavat perässä.

Kaiken lisäksi unissa tapahtuu merkittävä määrä rikoksia joita poliisi ei pääse tutkimaan nykyresursseilla lainkaan, linjaa sisäministeri Päivi Räsänen.

Nukkuvien puolueesta ei tavoitettu ketään kommentoimaan asiaa.

 

Aiheesta muualla:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1426999163822

http://liljat.fi/2015/03/sisaministeri-rasanen-ajaa-hurjia-pakkokeinoja-vetoamalla-terrorismiin/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Poliisi varmasti haluaa myös tämänkin oikeuden. Vallanpitäjäthän haluaisivat mielellään kaikki mahdolliset oikeudet, ja joitakin mahdottomiakin. Odotahan vain kun teknologia kehittyy, tämäkin skenaario tulee tapahtumaan...

Pia Raatila

Ihmisellä on oikeus yksityisyyteen eikä sitä saa viedä rikolliset kuin poliisikaan. Hienoa että edes piraatit ajavat asiaa eteenpäin kun ei ketään muuta kiinnosta. Toivottavasti piraatit saavat paikkoja näissä vaaleissa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Miksi tehdä asiat noin vaikeiksi, eikös Auerin ja Gustafssonin tapaukset osoita selvästi että poliisin pitäisi saada päättää kuka on syyllinen ja mihin, sekä myös määrätä rangaistuksen pituus.

Poliisi on meidän maassamme niin rikollinen organisaatio, etten hyväksyisi sille minkäänlaisia lisävaltuuksia ja jo entisiäkin pitäisi karsia kovalla kädellä. Poliiseista puolet voisi keskittyä toisen puoliskon tekemiin rikoksiin ja tämä tulisi veronmaksajillekin paljon halvemmaksi, kun tutkinnat voitaisiin suorittaa poliisilaitoksien sisällä ja näin kalustostakin voitaisiin suureksi osaksi luopua.

Käyttäjän tiipou kuva
Teemu Havulinna

Tällläisten tutkintaa helpottavien keinojen käyttöönotto mahdollistaa myös tarvittavat leikkaukset poliisin henkilöresursseihin.

Suomessa on liikaa poliiseja. Yksi hyvä toimisi varmaan paremmin.

Toimituksen poiminnat