Mika Isomaa

Meillä on pahoinvointivankila

  • Kertokaa vanhukset lisää.
    Kertokaa vanhukset lisää.

Moni valittaa siitä, kuinka Suomessa ei muka pärjää ja kuinka Suomessa ei ole mitään, mikä loisi toivoa. Älkää murehtiko, vaan etsikää ratkaisuja. Haluan lohduttaa kertomalla, että onhan meillä vähän kaikkea täällä!

Meillä on sossun turvaverkko, jonka päälle ei saa ansaita lisätienestejä ilman, että ne vähennetään suoraan toimeentulotuesta.

Meillä on 9 päivän omavastuuaika yrittäjillä pitämässä ne kaukana eläkerahastojen kirstuista, jotta vanhukset saavat omansa. Tämä tulee kalliiksi, koska kaltaiseni jääräpäät polttavat itsensä loppuun ja joutuvat eläkkeelle tai kuolevat saappaat jalassa.

Meillä on asioista päättämässä ainoastaan sen ikäpolven yrittäjiä, jotka suorittivat toimintaansa 80-luvulla.

Meillä on rajoitettu rahapelitoimintaa niin, ettei peliyrittäjä voi perustaa pelibisnestä, joka perustuu krediittien myyntiin, kuten EVE Online -pelissä.

Meillä on levy-yhtiöiden etujärjestöjä valvomassa, ettei kilpailevia medioita tule markkinoille ja että tallennusmedian (esim. kovalevyjen ja digiboksien) myynti on kalliimpaa täällä. Rahat niistä menevät pääasiassa levy-yhtiöille.

Meillä on julkinen terveydenhuolto, jossa saa odottaa hoitoa seuraavaan viikkoon ellei tule vastaanotolle pää kainalossa.

Meillä on lääkkeet, joita määrätään häikäilemättömästi kaikille, jotka ahdistuvat nykytilanteesta.

Meillä on ruokakartelli, joka pitää katteensa korkealla kuluttajan ruokakorin hinnan kustannuksella.

Meillä on D-vitamiinihuijauksia, joiden avulla pimeässä elävä köyhä kansa masentuu ja kuolee sydänsairauksiin syödessään pelkkää sokeria ja maltodekstriiniä, kun oikeaan ruokaan ei ole varaa.

Meillä on valtio, joka juustohöylää firman tekemää tulosta (ei siis voittoa), mikä taas pakottaa tekemään kiireisiä investointeja ja setelit palavat Roviolla. Täytyy olla idiootti tai patriootti sijoittaakseen Suomalaiseen yritykseen. Onneksi on Viro.

Meillä on kaikenlaisia kartelleja.

Meillä on yt-neuvotteluja ja kaatuvia yrityksiä ilman toivoa uusista.

Meillä on nuoriso, jolla ei ole kiinnostusta tai edes varaa äänestää, koska henkilökortti maksaa vähintään passikuvien verran ja koska täällä ei voi enää vaikuttaa. Vaivakin maksaa ja nostaa kynnystä entisestään.

Meillä on pakkotyö ja kallis ruokakori, jonka vuoksi kukaan ei ehdi orjuudeltaan kehittämään uusia bisneksiä, vaikka haluaisikin yrittää Suomessa.

Meillä on rajoitukset siinä, mitä opiskelija saa tienata ja kela pyytää opiskelijalta rahat takaisin vuositason tienestien mukaan. Eli et voi tehdä rahaa säästöön kesätöillä pärjätäksesi syksyn yli.

Meillä on maaseudulla siilot täynnä vanhuksia, jotka herätetään horroksesta äänestyspäivänä ja viedään bussilla uurnille.

Meillä on pakkoruotsi pitämässä tulevia nuoria muuttamasta Saksan lupaaville työmarkkinoille.

Meillä on puoluetuet ja puolueellinen media, jotka estävät uusien puolueiden näkymisen kartalla tyystin.

Meillä on lisärajoituksiin perustuva politiikka sen sijaan, että kukaan haluaisi sallia ihmisille lisää vapauksia tehdä lisää tuottavia asioita.

Meillä on rahankeräyslaki, joka pakottaa yrittäjähenkiset ihmiset pankin, sijoittajan tai julkaisijan armoille.

Meillä on väestön ikärakenne, joka suosii vanhoja ehdokkaita, jotka tekevät alituiseen vihjeettömämpiä päätöksiä. Ikäpyramidi on nykyään väärin päin.

Meillä on 30% työttömyys, koska työpaikkoja ei ole - eikä tule.

Meillä on kaikesta tästä pahoinvoinnista indikaattorina Tampere, jossa 10% on toimeentulotuen piirissä. Se porukka on jo luovuttanut, koska tarjolla ei ole kuin pätkätöitä.

Meillä on sokeita ja kuuroja joka puolella ja kaikki poteroissaan makaavat haluavat voittaa väittelyn sen sijaan, että löytää yhdessä totuuden.

Meillä on niin paljon kaikkea, että moni on jo luovuttanut ja vetäytynyt parisuhteen tai päihteiden pariin. Kukaan ei jaksa taistella paremman Suomen puolesta ja kaikki ovat vain poteroissaan ja syyttävät toisiaan.

Meillä on häviävä hyvinvointivaltio.

 

Näistä päätellen Suomea viedään tarkoituksenmukaisesti konkurssiin ja tämä pitää terästää nuorille nopeasti, että konkurssi tapahtuisi nopeammin ja vanhuksetkin heräisivät.

Miksi konkurssia kerjätään näin kovasti? Joko täällä ollaan tyhmiä ja kateellisia tai sitten sillä raivataan tietä tulevalle politiikalle. Millainenhan se tuleva politiikka tulee olemaan?

 

Meillä on ilmainen koulutus ja mahdollisuus opiskella Saksaa, jolla voi avata työmarkkinoita ja pelastaa oman tulevaisuutensa. Saksassa on paljon teollisuutta, joka vastaa Suomen työttömien tarpeisiin. Baijerissa on vain 3% työttömyys.

Meillä on raja auki Eurooppaan.

Olen yrittäjä, enkä kestä Suomea enää. Haluan tehdä selväksi, että kenenkään ei ole pakko. Nuoret: matkustakaa ja kokekaa ihmeitä vielä kun voitte!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Kiitos tästä, sekä tekemästäni meemikuvasta.

Käyttäjän mikaisomaa kuva
Mika Isomaa

Pöllin sen paremman puutteessa. Toivottavasti ei haittaa, on se vaan niin hyvä. :)

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Ei haittaa. Päinvastoin olen imarreltu.

Juuso Armila

Hyvinvointivaltion suohon upottaminen on poliittinen projekti, jossa pääoma poistaa (sille) turhan riippakiven nyt, kun se on ottanut lopullisesti tyrmäysvoiton työvoimasta. Projekti ei ole mikään uusi asia, vaan sosiaalitieteilijät ovat huomautelleet tästä pari vuosikymmentä.

Tästä köyhien köyhtymisestä ja rikkaiden rikastumisesta Harri Holkerin porvarihallituksen aloittamassa "hallitussa rakennemuutoksessa" oli varmaan alun alkaenkin kyse.

Käyttäjän sammutin kuva
Petri Levola

Minusta on erittäin huolestuttavaa että Suomessa ei ole vahvaa yrittäjäpuoluetta ollenkaan. Ainut lähellekään pienyrittäjien asemaa ajava puolue on Piraattipuolue, mutta voi vierähtää vielä useatkin vaalit ennen kuin piraatit pääsevät päättämään asioista isojen puolueiden kanssa. Silloinkin varmasti piraatit vaiettaisiin kuoliaaksi.

Sekoomus yrittäjien puolueena on lähinnä huono vitsi.

Martti Laines

Hyvä kirjoitus.

Kannattaa muistaa, että Valtio ottaa aina enemmän kuin antaa. Ahkeran nuoren kannattaa lähteä tästä umpisuomesta tai ainakin opetella tekemään työnsä pimeästi.

Käyttäjän mikaisomaa kuva
Mika Isomaa

Köyhiä yritetään pitää köyhempänä sillä tuloksella, että köyhät kuolevat pois. Sitten kun köyhät ovat kuolleet, koittaa terveiden ja pärjäävien kissanpäivät. Rääkkiä varmaan tulee jatkumaan aika pitkään, koska ihmiset ovat sitkeitä ja suomalaiset ovat jo luovuttaneet tai painivat välittömien tarpeiden tyydyttämisen parissa - eläen jatkuvassa pelossa.

Toimituksen poiminnat